Ako správne kopírovať text

Kopírovanie a vkladanie textu na Palm Pre je vďaka klávesovým skratkám veľmi prirodzené. Pre tých čo nevedia ako to funguje – pritlačíte prst na dotykovú oblasť pod displejom a na klávesnici stlačíte písmeno prislúchajúce požadovanej funkcii – napríklad „C“ pre kopírovanie. Fungujú aj ďalšie, tak ako ich poznáte z Windows: „X“ pre vystrihnutie, „V“ pre vloženie, „A“ pre označenie všetkého.

Z času na čas sa mi však stáva že prst položím na dotykovú oblasť nejako nesprávne a tak sa namiesto oznamu o skopírovaní na mňa z prázdnej obrazovky vyškiera iba malé „c„. Všetok napísaný text je fuč a funkcia „Undo“ nikde. 🙁

Včera som sa na oficiálnom Palm blogu dozvedel kde robím chybu. Je to len malý, ale dôležitý detail – keď priložíte prst na dotykovú oblasť, uistite sa, že LED v jej strede sa rozsvieti. Len vtedy máte istotu, že ďalší stlačený kláves bude pochopený ako klávesová skratka a nie ako napísanie písmena.

Tento obsah bol zaradený v Postrehy poznatky príhody. Zálohujte si trvalý odkaz.

Jedna odpoveď na Ako správne kopírovať text

  1. Palm Pre povedal:

    Není mi jasné, jak mohli opomenout implementovat Undo do webOS. Snad je to záměr, aby jej mohli nabídnout v budoucích přístrojích.

Nie je možné pridávať komentáre.