Palm Pre – webový prehliadač a WAP

Webový prehliadač v Palm Pre je výborný. Zobrazí všetky stránky tak ako na obyčajnom počítači. A to je len dobre, nie? Nie!
Na mojom starom Treu 680 som prehliadač takmer nepoužíval lebo bol na dnešné pomery veľmi zastaralý a pre súčasné stránky úplne nevhodný. Nikdy som ho vlastne nemal moc rád. A nikdy by som si nebol pomyslel že ho niekedy za niečo pochválim. Ale je to naozaj tak, starý Blazer z Trea 680 je lepší ako prehliadač v Palm Pre – lebo vie zobrazovať WAP stránky! Palm Pre ich zobraziť nedokáže. Že koho dnes zaujíma WAP? Mňa, pretože som si zvykol hľadať cestovné poriadky MHD na wap.imhd.sk. Lenže Palm Pre mi ju nezobrazí. A tak musím zoomovať, posúvať a behať všetkými prstami po „veľkej“ stránke www.imhd.sk, ktorá je pre malý displej smartphone-u úplne nevhodná. A inú mobilnú stránku imhd nemá – skúšal som m.imhd.sk, ale tá ma len presmeruje na WAP. Takže v tomto súboji vyhráva Treo nad Pre 1:0…
No ale predsa len nie je všetko také beznádejné – na stránke http://www.tagtag.com/site/emulator je dostupný WAP emulátor, ktorý konvertuje WAP stránky na HTML. Nie je to úplne ono, ale aspoň niečo.

Tento obsah bol zaradený v Postrehy poznatky príhody. Zálohujte si trvalý odkaz.